Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 13.10.2021 23:3

Kysymys: Ikkunapeltien tarkistus

Muut

Tervehdys,Mistäköhän ja miten voisi tarkistuttaa ikkunoiden vesipeltiasennusten oikeellisuuden: täyttävätkö niille asetetetut määräykset vai ovatko sinne päin asennetut. Näyttävät siis tälläisiltä. Kauniithan ne eivät ole, epätasaiset, koloja sekä eivät linjassa. Ulkonäkö ei ole tärkein vaan se, onko näissä jotain riskitekijää muuta kuin itsensä telominen ikkunoita pestessä.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
RYL 2000 laatuvaatimukset, rakennuksen suojapellitykset ja ikkunoiden vesipellit tehdään RT-ohjekortin RT 80-10632 ohjeiden mukaan.
Kuvan pellitys ei ole ammattinsa ja taitonsa hallitsevan peltisepän tekemä. Kuvan 2 pellin alaosan pää olisi pitänyt jatkua sivussa olevan puun päälle ja yläosan pellin pään jatkua ja taittaa siten, että rako olisi peittynyt ja sadeveden meno raosta rakenteen sisään olisi estetty. 
Jos työn tehnyt peltiseppä tai yritys, joka työn on tehnyt on tiedossa, niin suosittelen kirjallisen reklamaation tekemistä asennustyöstä.
Ellei asia etene, niin ota yhteys kuluttajaneuvontaan (http://www.kuluttajaneuvonta.fi/)Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Ikkunapeltien tarkistus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: