Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 30.5.2022 23:18

Kysymys: Kaalien esikylvö

Muut

Hei! Esikylvöimme noin 3viikkoa sitten lehti- parsa- kukka- sekä punakaalta. Kylvöimme taimimultaan, ohjeiden mukaisesti, ja olemme pitäneet siitä lähtien mullan koko ajan kosteana. Ne ovat saaneet olla kokoaika huoneenlämmössä, muovikannen alla. Mistään ei näytä pilkistävän vielä taimen alkuja. Voiko olla että niiden kasvussa menee vieläkin kauemmin? Vai onko jokin mennyt pieleen? Ja jos niin mitä syitä voi olla? Ensimmäistä kertaa kylvän kaaleja, joten ollaan ihan uuden äärellä. Yrttien, kukkien, kurkkujen ja kurpitsojen taimet kasvavat iloisina, mutta kaaleista ei mistään näy minkäänlaisia merkkejä. Kiitos jo etukäteen, oli mahtava löytää paikka mistä voi kysyä neuvoja ja opastusta.terveisin aloitteleva viherpeukalo

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kaalin esikasvatus vie kokonaisuudessaan n. neljä viikkoa. Siemenet kylvetään 1 cm:n syvyyteen kasteltuun multaan. Kastelu ennen kylvöä tiivistää mullan sopivaksi, joten se on sopivan kuohkeaa ja ilmavaa, kun kasteluvesi on imeytynyt. Muuta mullan tiivistämistä ei tehdä.

Kylvös peitetään muovikelmulla tai kannella ja pidetään lämpimässä, paras lämpö on 22 astetta. Kun siemenet ovat itäneet, kylvös siirretään valoon ja hieman viileämpään, n. 20 asteeseeen. Multa pidetään kosteana, mutta ei litimärkänä. Kelmu tai kansi pitää olla itämisen jälkeen ilmavasti tai rei'itettynä, jotta hometta ei pääse muodostumaan.

Jos kylvös ei idä, jokin tekijä olosuhteissa on ollut pielessä, mikäli siemenet ovat olleet uusia ja niille on tehty itämiskokeet. Siemenpussissa löytyy parasta ennen päiväys ja idätyskokeen tulokset, esim. itävyys 95 % tms. Monet siemenet ovat toki käyttökelpoisia päiväyksen jälkeenkin, jos kaapin pohjalle on jäänyt siemenpussi edelliseltä vuodelta.

pelargoniat
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Kaalien esikylvö":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: