Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 25.5.2015 11:43

Kysymys: Levää torjuvia vesikasveja?

Muut

Hei!
Meillä on pihapiirissä noin 30 metriä halkaisijaltaan oleva lampi. Syvyyttä siinä on enimmillään noin puolitoista metriä. Vesi on kirkasta, mutta ikävän ongelman muodostaa vihreä levä, jota alkaa kertyä rantavesiin. Lammessa on muutamia kaloja ja siinä uidaan ainakin alkukesästä, jolloin levää ei vielä ole kovin paljon. Mitä kasveja lampeen tulisi laittaa, jotta levän määrä pysyisi hallinnassa? Lampi on aurinkoisella paikalla, pohjalla on savi, jonka päällä suodatinkangas ja ohut kerros hiekkaa. Vesi vaihtuu koko ajan. Pohjassa on lähde, josta tulee kylmää vettä. Vettä tulee myös metsäpuroa pitkin. Kasveja ei tällä hetkellä lammessa ole, kuin pari rentukka lillumassa rantavedessä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Pelkkä veden kierrättäminen lähteen ja metsäpuron avulla ei tosiaan riitä pitämään haitallisia mikrobeja poissa - pintavesi etenkin aurinkoisella säällä on seisovaa ja lämmintä; otollista alustaa levän kasvulle. Lammen biologista tasapainoa tulisi tosiaan pitää paremmin yllä kasvien avulla - ja epäpuhtauksia poistaa myös mekaanisesti (suodatin kannattaa hankkia).

Matalaan veteen, rentukoiden ohella voidaan valita varpaat jatkuvasti vedessä viihtyviä lajeja; vehkoja, kannoja. Ne voi istu...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Levää torjuvia vesikasveja?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: