Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 15.9.2018 23:56

Kysymys: Mikä ällötys ryömii kellarin lattioilla ja seinillä

Muut

Ajattelin jos täällä löytyisi tietoa. Nyt on ällöttävä ongelma. Olemme tehneet kellariin uuden sisäänkäynnin, jossa sadevesikaivo. Muuten ihan jees, mutta kaivon pohjalle luikertelee, erityisesti sateella, jotain ihme matoja. Madot kuolevat sinne ja seurauksena todella ällö haju. Tyhjensin kaivon tänään aamulla, mutta nyt oli jo kerennyt ainakin 20-30 toukkaa sinne luikertelemaan. Ei mitään tietoa mitä ovat tai mistä tulevat, mutta haluamme niistä eroon. Auttakee auttakee! Laitan pari kuvaa selventämään. Pituus 2-4cm 1-1,5mm paksu.

ei onnistunut kuvan lisääminen puhelimella, mutta tässä linkki:

http://kuvanjako.fi/2e9vi-1920.jpeg

ja toinen

http://kuvanjako.fi/1jzzk-1920.jpeg
Kysymyksiä: 7 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kuvan otukset vaikuttaisivat olevan hietatuhatjalkaisia, jotka ovat etsineet suojaisampaa ja kenties kuivempaa talvehtimispaikkaa sisätiloissa. Elävät monenlaisissa ympäristöissä ja usein suuressa populaatiossa. Syövät lahoavaa kasviainesta. Normaalisti ne talvehtivat kivien koloissa ja maakuopissa kylmältä suojassa. Liikkuvat ympäri vuoden.
Valitettavasti emme osaa sanoa, kuinka niitä voisi estää tulemasta sisätiloihin tai estäisi tipahtamasta kaivoon. Toki kaivoon voi asettaa jonkin apuvälineen, mitä pitkin otukset pääsisivät kipuamaan pois eivätkä jäisi sinne kuolemaan.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Mikä ällötys ryömii kellarin lattioilla ja seinillä":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: