Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 23.5.2016 20:21

Kysymys: Mikä on tämä ärsyttävä seitin kutoja vanhassa omenapuussa? (Kuva)

Muut

Terve.

Omenapuussamme majailee taas joka kesäinen vieras. Terassin päälle kaartuvasta omenapuusta hyökkii niskaan seitin varassa noin 5 mm mittaisia toukkia . Todella raivostuttavaa. Ruokailu pöydän ääressä on lähes mahdotonta tai ainakin maksimaalisen epämiellyttävää. Mitä voin tehdä hävittääkseni nämä kiusaajat. Kaatoko ainoa ratkaisu?

Kysymyksiä: 7 kpl
Jäsenen Johanna Laaso  antama (27.5.2016 14:35) kommentti

Tekeekö se seittikoteloita käpristämiinsä lehtiin? Näyttää nimittäin vähän tuomenkehrääjäkoin toukalta. Niistä on sitten mahdoton päästä eroon, lisääntyvätkin niin pian ja syövät sitten kaikki lehdet. Siltä se vähän ainakin näyttää. Jos on se, niin googlettamalla löytyy varmaan joitain mahdollisia torjunta-aineita tms..


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tuomien ohella myös omenilla (ja pihlajilla) on omat kehrääjäkoi -ongelmansa. Vaikka ne eivät tuomenkehrääjäkoin tavoin aivan kaljuksi kasveja syökään, niin inhottavia ja ikävän näköisiä ne kyllä ovat. Jos näitä seittipesiä alkaa näkymään niin ihan käsin poistaminen ja myrkyttäminen ovat ensimmiset keinot. Tulevana syksynä kannattaa niin maasta kuin puustakin poistaa kaikki havaitsemansa lehtikääröt (toukat talvehtivat niissä). Myös rungon ja oksien harjaaminen pehmeähköllä harjalla auttaa pääsemään eroon ainakin osasta talvehtivia toukkia. Keväällä kevätruiskutus.

Onko puun latvusta leikattu säännöllisesti niin, että se on ilmava? Hyvä ilmankierto auttaa myös taistelussa tuholaisia vastaan. Entä voisiko puun kasvua mitenkään rajoittaa siinä oleskelualueella? Joskus yhdenkin oksan poistaminen helpottaa tällaisissa tapauksissa.
 

pelargoniat
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Mikä on tämä ärsyttävä seitin kutoja vanhassa omenapuussa? (Kuva)":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sorvarinpensaan hoito
Hei,yritin tehdä kysymyksen jo kesällä, mutta, koska se ei mahtunut sillä erää vastattavaksi päädyin leikkaamaan puu/pensasta (maa...
Mikä kasvi ja tuholainen
Hei,Olen aina heitellyt eri hedelmien siemeniä kukkapurkkiin ja hämmästyksekseni eräänä päivänä löysin uuden hienon taim...