Vastauspalvelu suljetty toistaiseksi!
Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue
pvm: 13.1.2021 21:15

Kysymys: Rintamamiestalon jättäminen kylmille en.

Muut

Olen ajatellut jättää omistamani rintamamiestalon kylmilleen käytön puutteessa.taloon on tehty lisäeristys sisäpuolelle,50mm,joka päällä on höyrynsulkumuovi.tehty 15 vuoden sisällä täydellinen ulkovuori ja sisäpuolelle täys remontti,muhaeristys.piipu ja muuri uusittu,vesikatto ja ikkunat uusittu.onko mitään konstia millä saisi rakennuksen pysymään sisäpuolelta vaurioitta (kosteus_home ym.sellainen) jäätyään kylmilleen?
Jäsenen pekukallio antama (14.1.2021 10:58) kommentti

On saatavilla joitakin ylläpitolämmityksen ohjaimia,  joilla voidaan sisätilat pitää kuivina minimienergiankulutuksella, esim. Kotimainen ProMod Lite on tuollainen tuote. Noita voi hankkia useampia, niin saa koko talon pysymään kuivana sisätiloiltaan, asennus yksinkertaista, töpselit kiinni vain.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ennen oli helppoa, kun oli mahdollisuus jättää sähkölämmitys  noin  7 astetta sisälämmöksi vaikka erillis patterilla.  Nykyään on perusmaksut. Verkkoperusmaksu ja sähköperusmaksu, ovat todella kalliita, jos ei peru koko liittymää.  Jos tarvitsee liittymää , on maksettava koko liitymämaksu uudestaan. Se vasta kallista onkin. Ilmalämpöpumppu  akusto ja automaatti agregaattori yhdistelmä, mikä pitää lämpöpumpun käynnissä maksaa n.10000 euroa. Edullista tapaa ei ole.  Mikäli oikein ymmärrän haluat säilyttää talon ja helpotusta talouteen vanhoilla päivillä.  Myymällä halvalla nyt, on saadun hinnan sijoittaminenkin, että pääoma säilyy, vaikeaa.  Ehkä paras olisi, jos löytäisit jostain vuokralaisen, jolloin vuokralla voisi ylläpitää taloa ja vähän saada kokoon pintaremonttirahaakin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Rintamamiestalon jättäminen kylmille en.":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kuivuneet varret maanparannukseen
TerveTämänvuotisesta unikkopenkistäni (papaver somniferum) jäi iso nippu n. metrin mittaisia kuivuneita varsia.Tahtoisin käyttää varret...