Vastauspalvelu talvitauolla!
Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Parvekepuutarha aihealue Seuraava
pvm: 9.4.2022 9:59

Kysymys: Dicentra spectabilis bleeding heart

Parvekepuutarha

Hei, 

Ostin tänä vuonna särkyneen sydämen juuripaakun. Kasvi on lähtenyt hyvin kasvuun ruukussa, esikasvattanut sen sisällä, taimi vielä hyvin pieni. Kasvi tehnyt ensimmäisen kukkansa, joka valkoinen. Muuttaako kukka väriä kasvaessaan? 

Ostamani pitäisi olla puna-valkoinen. 

Pitääkö kukka leikata pois, jotta taimen kasvu ei hidastu?  

Pitääkö kasvia muulloin leikata paitsi lakastuneet lehdet keväällä? 

Ihastuin kasviin ja päätin ensimmäistä kertaa kokeilla kasvattaa kasvia, parvekkeella  Joten kokemusta ei vielä kasvista ole. 

Miten tulisi toimia jos ostettu taimi/juuripaakku väärä? Kasviahan ei voi palauttaa jos jo istutettu?  

Valkoinen (Dicentra spectabilis ´Alba´) ja puna-valkoinen Dicentra spectabilis (joka luki paketissa), onkohan minulle tullut väärä lajike?  

Otan myös mielelläni vastaan muita hoito ohjeita =) Lämpimät kiitokset vastanneille ja iloista pääsiäistä 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Särkynytsydän on elegantti, pensasmaisesti kasvava ja keväällä – alkukesällä kukkiva perenna. Se pitää aurinkoisesta tai puolivarjoisasta kasvupaikasta. Lehdet lakastuvat kukinnan jälkeen, mutta säilyvät pidempään, jos se ei kasva kovassa paahteessa ja kastelusta huolehditaan. Kukkavarsien leikkaaminen kukinnan jälkeen ylläpitää myös jonkin verran lehdistöä.

Ensimmäisten kukkien poistaminen viivästyttää kukintaa ja kasvu kohdistuu juurtumiseen ja versojen kasvuun. Koska kevät on myöhässä, lienee hieman myöhäisempi kukinta jopa toivottua. Kasvi on arka keväthallalle erityisesti, kun se on nyt sopeutunut sisälämpötilaan.

Valkoisin kukin kukkiva 'Alba'-lajike on punavalkoisesta lajista jalostettu. Siksi olet luultavasti saanut vahingossa väärän kasvin. Reklamaatio on toki mahdollinen, koska väärää lajiketta ei ole voinut aiemmin todeta. Sitä tehtäessä olisi toki hyvä olla kukkakin nähtävillä.

pelargoniat
Arvostele vastaus kysymykseen "Parvekepuutarha / Dicentra spectabilis bleeding heart":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: