Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Parvekepuutarha aihealue Seuraava
pvm: 9.5.2016 12:28

Kysymys: mitkä pensas mustikka lajit ovat parhaat samalle parvekkeelle pölytys-perusteilla?

Parvekepuutarha

no niin. eli olen tässä miettinyt että mitkä pensasmustikka-lajit sopivat parhaiten pölytys-ominaisuuksiltaan samalle parvekkeelle? viime vuonna minulla oli yksi goldtraube ja se antoi yksinään parin-litran marjasadon. ja nyt minulla on siellä yksi tarhapensasmustikka-arto sekä north blue-lajikkeet tullut sen goldtrauben kaveriksi. eli onko laji valikoimani mennyt päin seiniä vai onko tullut kerrankin onnistuttua ensiyrityksellä? kun en ole oikein varma että olenko ymmärtänyt väärin että osa lajeista on itsepölytteisiä ja osa tuulipölytteisiä ja minun tilanteessa pahimmillaan hyönteispölytteinen jolloin joudun itse tekemään pölytyksen käsin pensselin ja pumpuli-puikon avulla.. 
kirkkonummi, suomi
Kysymyksiä: 7 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Pensasmustikkalajikkeita löytyy tänä päivänä useita, hieman toisistaan poikkeavia, itsepölyttäviä tai kaveria vähän enemmän kaipaavia. Joka tapauksessa ristipölytyksestä hyötyvät kaikki; myös ns. itsepölyttyvätkin lajikkeet - ja se tuottaa entistä suuremman sadon. Tuskinpa siis itse joudut pölytyspuuhiin ryhtymään. Tarjoa kasveillesi parhaat mahdolliset kasvuolot, kastele ja lannoita, päästä tuuli parvekkeelle tai silittele pensaitasi itse ohimennen - ja nauti herkullisesta sadosta!

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Parvekepuutarha / mitkä pensas mustikka lajit ovat parhaat samalle parvekkeelle pölytys-perusteilla? ":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Isoimmat ruukkukukat?
Haluaisin parvekkeelle/terassille isoon (leveys 70-100 cm) ruukkuun näyttävän istutuksen jossa on mahdollisimman isokukkaisia kasveja.Mitkä ovat suuri...