Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 1.8.2020 18:24

Kysymys: Kellarin kosteus

Perustukset

Mitä tehdä kellarin kosteudulle? Kellaria on vain puolet talosta, lisäksi siinä missä kellaria ei ole on jonkinlainen kallio, joten salaojitus tuskin onnistuu sille kohtaa. Kellari kostuu eniten juuri siltä puolelta sisänurkista. Tuuletusaukkoja on kolme, sekä sisäänkäynti kellariin on talon ulkopuolelta. Mitään rakennelmia ei kellarissa ole. Mikä olisi edullisin tapa pitää kellari lämpimänä ja olisiko siitä apua kuivumisen kannalta?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

 
Ilmeisesti olet itsekin arvellut, että kosteus kellariin tulee seinärakenteiden läpi. Tällaisessa tilanteessa vaivan aiheuttaja pitäisi poistaa, ja niin kuin kerroit, tuonne matalan osan ja kellarin väliseen tilaan salaojituksen aikaansaanti on likimain mahdotonta. Nyt pitäisi tutkia, voisiko kellarin kolme muuta seinustaa (ulkoseiniä?) avata, salaojittaa ja  asentaa patolevyt. Ongelmaksi näissä useimmiten muodostuu sitten salaojavesien poisjohtaminen ja siihen voidaan tarvita pieni perusvesipumppaamopaketti.
Toki on myös mahdollista kuivata kellari lämmittämällä ja tuulettamalla, mutta energiaa silloin kyllä ajautuu taivaan tuuliin.  

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Kellarin kosteus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sitruunan talvi?
Hei! Minulla on 4 sitruunan taimea,ovat 1-6cm pitkiä ja keväällä istutettuja. Hometta on myösmullassa(johon se viides kuoli,vaikka kuinka kukoist...
Aidanne vaativaan paikkaan
Täytimme vanhan lietealtaan kivillä ja päälle tuli multaa puolesta metristä metriin. Ajattelin että tilalle istuttaisin vapaasti kasvavan ai...