Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 18.3.2023 12:54

Kysymys: Pilariperustus kalliotontille

Perustukset

Hei!Meillä on Inkoossa epätasainen kalliotontti, jonne tarkoituksenamme on rakennuttaa pienehkö, yksikerroksinen omakotitalo. Tarkoituksena on louhia epätasainen rakennuspaikka tasaisemmaksi pienellä kaadolla. Mikä mahtanee olla pienin järkevä pilarikorkeus kalliorakentamisessa suhteellisen tasaisella alustalla? Mikä on suositeltava alapohjan eristepaksuus pilariperustuksen yhteydessä Inkoon leveysasteella? Haluamme pilariperustuksen, mutta toisaalta emme haluaisi talon nousevan hirveän korkeaksi.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei!
Suosittelen ammattimaisen suunnittelijan ottamista mukaan projektiin.
On mahdotonta sanoa mikä on hyvä pilarikorkeus se kun on katsojan silmässä. Tekemällä terrassin rakennuksen korkeampaan sivuun mataloittaa näkymää. Hyvä suunnittelija on tässä ensiarvoisen tärkeä. Paikan päällä tutustuminen antaa paremman kuvan kuin tuhat sanaa tilanteesta. Eristepaksuus määräytyy rakennusmääräyskokoelman määräyksistä. 
 

krookus
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Pilariperustus kalliotontille":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: