Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Perustukset aihealue
pvm: 14.1.2020 17:26

Kysymys: Rakennuspaikan osittainen siirtäminen

Perustukset

Meillä on myönnetty Rakennuslupa saunamökkiin rantakaava-alueella jossa Saunan saa rakentaa 15 m rannasta. Kaupungin rakennusvalvonta edellytti mökin siirtämistä omista merkinnöistä jotka olivat 21.5 metriä 23 metriin rannasta.Tontti on kallioinen ja saaressa joten suuri yllätys tuli maan kaivuun jälkeen että kaupungin osoittamassa paikassa on 1,5 metriä ja pari meträ leveä  syvä kuoppa jossa vesi seisoo eikä sitä saa johdettua pois.Rakennuspaikka on siis saaressa venematkan päässä ja sinne on mahdotonta / suhteettoman kallista saada paikalle paineilmaporaa / räjäytyskalustoa joiden avulla kuopasta saataisiin räjäytettyä salaoja veden poistamiseksi.Mitä mahdollisuuksia rakennuspaikkaa on siirtää pari metriä ja millaiset perustelut / luvat rakennusvalvontaan vaaditaan jos siirtoa on mahdollista anoa 


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Riittävä peruste on, jo kysymyksessäsi mainitsemasi, kohtuuton rakennuspaikka.  Saariston saunamökin paikkaa ei voi määrätä työpöydän ääressä. Pyydä vastaavaa työnjohtajaa järjestämään paikan päälle katselmus rakennuspaikasta.  Sinne on saatava myös rakennustarkastaja paikalle.  Tässä katselmuksessa valmistelet esityksen omasta haluamastasi rakennuspaikasta.  Kun paikka on löytynyt, suunnittelija tekee tarvittavat muutokset asemapiirustukseen.  Oikea rakennuspaikka on kaikkien asianosaisten edun mukainen. Näillä eväillä pitäisi sopivan rakennuspaikan löytyä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Rakennuspaikan osittainen siirtäminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen N. Erkki  antama (4.6.2020 21:28) kommentti

Mikä ongelma tuossa paikassa on? Mökki pilareille rossipohjalla, ja maat takaisin kuoppaan. Ei se vesi talon alla haittaa.Ilma kiertää rossipohjan alla.  Lisäksi saaressakin onnistuu salaojan roilottaminen kallioon polttomoottorikäyttöisellä poralla taikka aggregaatilla ja sähköporalla sekä murtolaastilla.

Jäsenen J5176761826 antama (5.6.2020 10:42) kommentti

On epäammattimaista antaa VIRALLINEN VASTAUS. Virallisen vastauksen antaa toimivaltainen viranomainen virkavastuulla virkatehtävissä eli paikkakunnan lakien mukaisesti (usein ei ole lakien mukaan ! hallintopetos, RL 36 luku 2 §) valittu rakennustarkastaja, virkavastuulla, yhteisiillä verovaroilla. (Osaajia on vähän, asioita on paljon, mm.PL 6 §, KvhL 4.1, PL 125.2 §, HL 45.1 §).Nämä yhdistyksen vastaukset ovat hömppää. - Kysykää oikeista paikoista. RTY  Porissa 2020.Hannu-Pekka Honkanen,

rakennusvalvonnan ja - tarkastuksen asiantuntija,

AMMATTILAINEN, rakennustarkastaja, p. 0400 388598.

Jäsenen ma18502LÄ antama (22.6.2020 19:22) kommentti

Jäsen Erkin vastaus ei ole balanssissa rakentamismääräysten kanssa. Ei vanhojen eikä uusien. Ryömintätilaiseen alapohjaan ei saa lammikoitua vettä. Ja kyllähän saareen saa mitä tahansa, mutta onko siinä taloudellisesti mitään jäkeä, jos vaihtoehto on siirtää rakennuspaikkaa.

Ja "ammattilaisen" vastauksesta näkyy hyvin sisäistetty byrokraatti. Tekstistä ei yhdellä lukemisella saa mitään selvää. Saivartelu virallisuudesta on tyhjää sananhelinää. Kai jokainen, joka näitä lukee ymmärtää, että kunnallinen byrokraatti sen lopulta päättää. 

?Rakenna mökki just siihen missä on hyvä kohta, kunhan se on riittävän kaukana rannasta ja rajoista. Minkä ne sille mahtaa, jos se on kaavan mukaista rakentamista. Kukaan ei enää lopputarkastuksessa muista paikkaa niin tarkasti.

 


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sinivuokot
Hei,Sinivuokkojen metsästä siirtäminen:Olen saanut hyvin ristiriitaisia tietoja sinivuokkojen luonnosta siirtämisestä Joillain luontosivuilla pid...