Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihan pinnat ja rakenteet aihealue Seuraava
pvm: 24.9.2012 20:43

Kysymys: Mansikkamaan perustaminen

Pihan pinnat ja rakenteet

Olen perustamassa mansikkamaata. Olisiko hyvä tehdä se nyt syksyllä? Maapohjana on paksulti vilerihiekkaa. Riittääkö, että laitan mullalle vain penkit ja jätän käytävät hiekalle, jotka sitten katan vaikka hakkeella tai ruohosilpulla. Kuinka paksulti multaa pitää laittaa? Laitanko nyt syksyllä toisesta penkistä kaivetut valmiit taimet, pelkät rönsyt eivät taida kestää tulevaa talvea. Mitä muuta tulisi ottaa huomioon.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Voit mainiosti tehdä uuden mansikkamaan valmistelutyöt jo nyt syksyllä, niin helpotat kevään puutarhatöitäsi. Voit myös käyttää vanhoja taimia, mikäli tiedät ne varmasti puhtaiksi taudeista ja tuholaisista. Monissa rönsyissäkin on jo juuria, joten ne lähtevät melko varmasti hyvin kasvuun ensi keväänä myös uudessa paikassaan. Mansikka menestyy kuohkeassa, vettä läpäisevässä multamaassa. Useimmiten mansikat istutetaan kohopenkkiin, sillä ne...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Pihan pinnat ja rakenteet / Mansikkamaan perustaminen ":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: