Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihan pinnat ja rakenteet aihealue Seuraava
pvm: 27.5.2020 9:56

Kysymys: Salaojan rakentaminen

Pihan pinnat ja rakenteet

Hei,

Naapurin kanssa on tarkoitus täyttää tonttien välinen oja ja rakentaa siihen riukuaita.

Ojaan on tarkoitus laittaa salaojaputki ja täyttää se siten, että pinnalle voisi riukuaidan juureen ko. alueelle levittää erikokoisia seulapääkiviä, niin että alue olisi vapaa kasveista. Millä oja kannattaa tällöin täyttää? Onko tarve ensin hieman kaivaa ojaa siten, että sieltä poistaa aluskasvillisuutta? Ja laittaa tämän jälkeen suodatinkangas, jonka päälle salaojaputki ja peittää putki salaojahiekalla ja tämän päälle jälleen suodatinkangas? Mikäli näin, niin millä kannattaa hoitaa lopputäyttö ennen riukuaidan rakentamista ja kivittämistä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Salaojasta: hyvältä kuullostaa, en tiedä kuinka syvästä ja pitkästä ojasta on kysymys. Kannattaa siistiä ojan pohjaa, sitten suodatinkangas sen jälkeen salaojasoraa, putki ja täyttö salaojasoralla sitten suodatinkangas ja kivituhka johon seulanpääkivet asetellaan. Huolehtikaa että oja on täytetty niin että se ei jää notkolle. Tässäkään tapauksessa ette välty rikkakasveilta, niiden siemeniä tuo tuuli,linnut. Kitkentä välittömästi niiden ilmestyttyä on helppoa.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Pihan pinnat ja rakenteet / Salaojan rakentaminen":
Liisa 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tove Janssonin juuret?
Voiko Tove Jansson -pensasruusun istuttaa noin metrin päähän uuden talon kulmasta? Vieressä eli 20 sentin päässä on salaojan tarkastusk...
Vanhojen pihlajien hoito?
Hei! Muutimme kolmisen vuotta sitten nykyiseen kotiimme ja tonttiamme reunustaa mukava jono pihlajia. Eivätkä ole aivan nuoria enään....