Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihan pinnat ja rakenteet aihealue Seuraava
pvm: 24.6.2014 13:14

Kysymys: terva

Pihan pinnat ja rakenteet

Hei,

kysyisin neuvoja onko terva ecolooginen käyttää viljelylaatikon maalamiseen?Jos on niin voisitteko ehdottaa jotain tuotteitta?Olisin todella kiitolinen vastauksestanne!


Jäsenen piikkipallo antama (25.6.2014 18:42) kommentti

Kerron oman kokemukseni pellavaöljyn käytöstä, Minulla oli lasikasvihuone, jonka sokkeli oli n. 13x13 cm paksua parrua. Vajaassa 20 vuodessa se oli siinä pisteessä, että katsoimme viisaammaksi purkaa kasvihuone ja laittaa uuden sokkelin. Hankimme samanlaista puutavaraa, mutta käsittelimme sen useampaan kertaan pellavaöljyllä. Erityisesti päät liotimme pystyasennossa ämpärissä. Kaikki tämä tehtiin myyjän ohjeiden mukaisesti keväällä.Jo samana syksynä puussa oli jotain valkoista.... Seuraavana vuonna vielä enemmän. Soitin Tikkurilaan ja sain kuulla, että pellavaöljy EI SOVELLU ulkona olevan puutavaran suojaukseen !!! Että se on  vähän samaa kuin kutsuisi kaikenmaailman sienet ja homeet aterialle....   !!!  Viidessä vuodessa tuho oli jo sormin tunnettavissa ja kymmenessä vuodessa päätyseinän ja kahden kulman kohdalla sokkeli oli kuin mannaryyniä.....  Siis täysin suojaamaton sokkeli kesti tuplasti sen mitä pellavaöljyllä suojatu  !!!    Purkutyö olisi ollut minulle nyt mahdoton urakka joten lahjoitin kasvihuoneen pois..  Nyt harkitsen, josko vielä uuden hankkisin... Siihen kyllä sitten laitetaan harkkotiilestä sokkeli....
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Lavakaulusten ja viljelylaatikoiden käsittelyssä terva on hyvä valinta. Usein käytetään myös tervan ja pellavaöljyn sekoitusta. Poikkeahan lähialueesi Biltemaan, Kodin Terraan tai agrimarkettiin tms. ja katso hyllystä puuterva (tai vaaleampi hautaterva). Tuotteita löytyy useilta eri valmistajilta. Kysy neuvoa myymälän henkilökunnalta, ellet löydä etsimääsi.Arvostele vastaus kysymykseen "Pihan pinnat ja rakenteet / terva":
Jäsenen J4655532326 antama (25.6.2014 22:40) kommentti

Kiitos !!
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: