Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 11.2.2019 16:37

Kysymys: Autokatoksen perustukset/rakenteet

Piharakennukset

Hei! Nykyinen 3000 korkea 1500 leveä parveke laajenisi komposiittilaudoitetuksi terassiksi, jonka alle tulisi kaksi autopaikkaa. (Mitat ks.töherrys) Rakennusvalvojaan oltu yhteydessä, toimenpideluvat ja palo-osastoinnit huomioitu.

Ajatuksena oli tehdä perustukset ruuvipaaluilla ja pilarikengillä, mutta niin paljon isoja kiviä tullut vastaan kaivuutöissä talon ympärillä, että olen miettinyt betonilaattojen valuja kulmiin. Maaperä moreenia (tiivistetty murskekerros 200mm päällä). Minkä kokoisia ja syvyisiä (raudoitettuja,routaeristettyjä,salaojitettuja) betonilaattoja (4kpl) suosittelisit valamaan? Ja millainen betonilaattoihin tuleva kiinnitystapa/kenkä puisille pystytolpille olisi mahdollisimman luja? Pystytolpiksi olen ajatellut 115x115 (vai 145x145?) liimapuupilareita, joiden päälle tulisi 90x225 liimapuutolpat (2500väli), joiden päälle 400 jaolla 48x122 (vai 48x148) kestopuut komposiittilaudan alle. Kuulostaako puurakenteet vahvuudeltaan järkeviltä? (Taulukoita olen koittanut lukea.) Ymmärrän, ettei vastaukseen voi sokeasti luottaa, en rakenna siihen nojaten, mutta halusin kysyä mielipidettä, miten itse mahdolisesti tekisit! Kiitos paljon!


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Toimenpideluvassa on määrätty, että perustus...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Autokatoksen perustukset/rakenteet":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: