Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Piharakenteet aihealue Seuraava
pvm: 22.7.2021 8:16

Kysymys: Piharemontin takuuaika

Piharakenteet

Hei,

Taloyhtiömme salaojaremontin yhteydessä uusittiin pihalaatoitus ja ajotie. Kuinka kauan kattaa rakennuttajan takuu? Nyt on menossa viides vuosi ja rakennuttaja esitti 11000 Euron kustannusarvion yhden asunnon painuneiden laattojen suoristamisesta ja 10 m2 asfalttialueen kaadon korjaamisesta, jotta sadevesi ohjautuisi kaivoon. 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ilmeisesti rakennuttajana on ollut taloyhtiösi, joka on tehnyt urakkasopimuksen urakoitsijan kanssa kyseisistä töistä. Toivottavasti urakkasopimuksessa on sovittu takuuaika, ellei näin ole ja korjauksen tarve mitä ilmeisermmin on johtunut laatoituksen ja asfaltin alustan huonosta tiivistyksestä, voidaan olettaa, että työ tulisi tehdä takuukorjauksena. 
Asian hoitaminen on tietenkin taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän tehtävänä.


Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Piharemontin takuuaika":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen Viisasinsinööri antama (27.7.2021 19:57) kommentti

5 vuotta on ilmastonmuutoksessa pitkä aika... Mutta jos takuu on sovittu, niin sitä noudatetaan.


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Marjakuusi ja sille kaveri
Kysyisin koillissuunnalla olevan etupihan marjakuusesta, joka on kuivunut piharemontin aikana. Kasvista alle puolet on vihreää. (näin jo viime kesän&#...