Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 21.4.2014 10:32

Kysymys: Hakkuuaukiosta puutarhaksi

Pihasuunnittelu

Moi,

Olen ostanut hehtaarin tontin joka on nyt hakkuuaukiona. Tiedettävästi jossain syvyydessä hakkuujätteen ja pintakerroksen alla pohjalla on kalliota. Minkälaista maata tontille kannattaisi ajaa jotta omenapuut, koristepensaat ja perennat menestyisivät tulevassa puutarhassa? Paljonko maata pitäisi olla kallion päällä jotta esim Terijoen salava kasvaisi?

Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Heleen

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Nyt sinulla on mahdollisuus perustaa puutarhasi hyvin. Pohjatöiden oikeanlaista tekemistä ei voi liikaa korostaa, vaan kasvualustan oikea laatu ja svyys toimivat perustana tulevan puutarhan koko kukoistukselle ja kasvulle. Jotta kaikki tärkeät asiat tulisi huomioitua (mm. sadevesien ohjaus), niin suosittelemme ottamaan avuksi maanrakennuksen ammattilaisen. Joka tapauksessa tulet tarvitsemaan koneellista apua kasvualustan muokkaamisessa ja maanpinnan muotoilussa. Tä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Hakkuuaukiosta puutarhaksi":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: