Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 27.4.2015 10:50

Kysymys: Joensuun taimitarhat ja kasvuvyöhyke

Pihasuunnittelu

Hei!

Suunnittelen puutarhaa etätyönä Joensuuhun. Pari kysymystä tässä:

Haluaisin tietää parhaat asiantuntevat paikalliset taimitarhat Joensuun tienoilla?

Onko hasvuvyöhyke 3 vai 4 Joensuun ympäristössä?

Parhain terveisin,
Pekka


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Ilmatieteenlaitoksen mukaan Joensuu kuuluu 3-vyöhykkeelle. Paikan pienilmasto sekä muut kasvuolosuhteet toki kannattaa ottaa huomioon kasvivalintoja tehdessä; mitenköhän se onnistuu etätyönä? Kasvualustan laatu, valonmäärä ja sen vaihtelut päivän mittaan sekä kosteusolot pitäisi saada otettua huomioon... Olet melko haasteellisen tehtävän edessä.

Joensuun tienoilla näyttäisi Fonecta finderin mukaan olevan 5 puutarha-alan yritystä:

Monosen Puutarha Oy, Reijola 

Kauniskankaan puutarha, Kiihtelysvaara

Puutarha Päivänpaiste, Joensuu & Reijola

Puutarha ja piha, Prisma, Joensuu

sekä tietenkin Kasvitieteellinen puutarha Botania, Joensuu

ja Kulhosta löytyy myös Kuivalan Taimitarha

Ps. Muistathan, että Puutarha.netin Kasvikortistossa on yli 1400 Suomessa menestyvää kasvilajia ja -lajiketta. Voit erilaisin hakukriteerein etsiä lajikkeita juuri tiettyihin oloihin - tai vaikka halutun kokoista, väristä...Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Joensuun taimitarhat ja kasvuvyöhyke":
Jäsenen saxman antama (28.5.2015 11:35) kommentti

Joensuun ympäristössä kasvuvyöhykkeet vaihtelevat kolmosesta kylmään neloseen asuinpaikasta riippuen. Kannattaa pitäytyä 4-5 -vyöhykkeillä menestyvissä jos haluaa varmasti talvenkestävät kasvit. Tai käydä paikanpäällä "haistelemassa" paikan mikroilmasto. ;)
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

miksi pallohortensia ei kuki?
Pallohortensia kasvaa aurinkoisessa paikassa. Leikkasin sen alas varhain keväällä. Se on kasvattanut tuuheaksi, mutta siinä ei ole ensimmäist...
Tryffeleiden sienirihmasto.
 Onko suomesta saatavilla tryffelin sienirihmastolla ympättyjä tammen tai pähkinän taimia?   Ja onko valinnan varaa rihmastoissa?  Mitk...