Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 21.7.2020 15:22

Kysymys: Koristepuu perennapenkkiin

Pihasuunnittelu

Hei!

Ajattelin hankkia pihani perennapenkin keskelle joko koristeomenapuun tai -kirsikan. Toiveena olisi n. 2 m korkea puu. Mitä erityistä minun tulisi huomioida? Tekeekö kuriilienkirsikka juurivesoja? Mikä pieni koristeomenapuulajike olisi paras? Asun vyöhykkeellä 1b. Paikka on aurinkoinen.

Kiitos!

t. Suvi 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Koristeomenapuu perennapenkkiin.  Suurin osa koristeomenapuista ei tyydy kahden metrin korkeuteen, ovat korkeampia ja laajalatvuksisa.Samoin kirsikat joilla on tapana tehdä runsaasti juurivesoja. Laaja latvus varjostaa perennapenkin kasveja. Rautatienomenapuu Malus hyvingesis on oiva vaihtoehto, kukinta on kaunis, omenat värikkäitä.On vain löydettävä puu joka on vartettu kahteen metriin. Juuresta tulee vähän versoja ja ne on helppo poistaa, pidemmälle se ei niitä lähetä. Puuta on helppo leikkaamalla pitää halutun mallisena, vaikka sateenvarjon. Yksi vaihtoehto on Malus Royal Beauty se on riippuvaoksainen, tummanpunalehtinen, kukat tummat, samoin hedelmät. Myös pikkusyreeni Syringa meyeri Palibin on oiva vaihtoehto, vartettu 150-200 cm rungolle. Latvuksesta tulee pallomainen Tarpeen vaatiessa voi leikata. Kukkii muita syreeneitä myöhemmin ja tuoksuu huumaavasti. Terve kaunis pikkupuu. Toivottavasti näistä löytyy mieleinen tai etsintä jatkuu.

pelargoniat
Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Koristepuu perennapenkkiin":
Liisa 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mistä tunnistaa, onko kirsikkapuu syötävä vai koristepuu
Ostimme 1,5v sitten omakotitalon, jossa on monipuolinen puutarha. Tänä kesänä yllätykseksemme huomasimme nurkalla kasvavan ki...