Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 5.5.2015 10:37

Kysymys: Mitä kasveja kallioiselle saarelle?

Pihasuunnittelu

Kesämökkimme sijaitsee pienellä saarella 4- ja 5-vyöhykkeiden rajalla. Maaperä on pääasiassa kallioista ja hapanta ja puustona on erityisesti mäntyjä, haapoja ja koivuja. Olemme haaveilleet saavamme saarelle hiukan enemmän puutarhamaisuutta, mutta millaiset kasvit tällaisissa oloissa menetyisivät? Kasvit saisivat olla mielellään monivuotisia.
Mökillä vieraillaan yleensä korkeintaan parin päivän reissuja, mutta useamman kerran kesässä. Tämän vuoksi kastelu ja muu hoito olisi epäsäännöllisempää.

Vuosikymmeniä sitten saarelle viety maksaruoho siellä kukoistaa edelleen.
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Via Garden Oy:n pihasuunnittelija Päivi Rahikan mukaan sekä olosuhteet että kasvuvyöhyke ovat tässä kohteessa sen verran haasteelliset, että hän neuvoo keskittymään (ainakin osittain) alueella ja lähisaarilla luontaisesti kasvaviin kasveihin. Puutarhamaisuutta voi sitten lisätä rakennettujen p...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Mitä kasveja kallioiselle saarelle?":

Kommentoi:*