Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 10.4.2013 12:33

Kysymys: Mitä perennoja aamuaurinkoon?

Pihasuunnittelu

Suunnittelen tekeväni uuden perennapenkin talomme itäpäätyyn, johon paistaa aurinko aamuisin ja aamupäivän ajan. (Paikassa on tällä hetkellä syreenivesakkoa jonka poistaisin.) Mitkä perennat olisivat ihanteellisia tällaiselle paikalle?
Lounais-Suomi, 
Kysymyksiä: 2 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Puoliaurinkoiselle paikalle soveltuvat oikeastaan miltei kaikki perennat, sillä valo-olosuhteiltaan se tarjoaa otolliset olot. Tutustu Puutarha.netin Kasvikortistoon, niin näet runsaasti erilaisia vaihtoehtoja!

Ota uutta ryhmää perustaessa huomioon myös maan laatu; onko perusmaa läpäisevää ja nopeasti lämpenevää vai tiivistyvää ja talvella routiintuvaa? Penkkiä perustettaessa kasvualustaa täytyy joka tapauksessa parantaa ja tarpeen vaatiessa myös salaojittaa, jotta se tarjoaisi parhaimmat kasvumahdollisuudet.

Kasveja valitessa mieti toisiinsa sopiva ja omaa silmääsi miellyttävä väriyhdistelmä - ja voit vapaasti yhdistää ryhmääsi myös kauniita pensaita tai vaikka pienen puun. Perennapenkin keskelle sopii myös syreeni.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Mitä perennoja aamuaurinkoon?":

Kommentoi:*