Vastauspalvelu talvitauolla!
Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 14.3.2014 9:46

Kysymys: Niityn perustaminen

Pihasuunnittelu

Hei,
haluaisin perustaa niityn kahteen erilaiseen paikkaan, toinen on ruoholuiska, joka viettää ojaan, jossa ei kesällä ole vettä. Alue saa aurinkoa koko päivän.
Toinen alue on korkeaa heinikkoa, epätasainen joutomaa, suhteellisen kuiva, melkein koko päivän paistaa aurinko. Kesällä siinä kasvoi heiniä ja ohdakkeita.
Kiitos vinkeistä etukäteen!


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Vastaajana Marita Kuikka Suomen Niittysiemen Oy:stä

- Niityn perustaminen pitää tehdä huolella; roskaheinät pitää poistaa ja jos maa on ravinteikasta, niin sitä pitää köyhdyttää lisäämällä hiekkaa. Kalkitus on myös hyvästä. Jos tässä työssä fuskaa on koko työ tuhoon tuomittu.

- Penkereelle ja tasamaalle sopii molemmat vaihtoehdot: kitke kaikki heinät - tai tee laikkuja (3-5 m<sup>2</sup>), joista poistat rikkaruohot. Köyhdytä ja kalkitse. Kylvä mieleisesi seos tai vaikkapa Kuiva-, Perhos-,  tai Maisemaniitty-seos.

- Lisää suojaheinää 50-100 g / 100 m<sup>2</sup> eroosion (sade, tuuli, aurinko) suojaksi.

VINKKI: Luonnonkukat aloittavat kukintaa 2-3 vuodessa ja ensi kesänä on vain harvaa heinää. Jos kuitenkin haluat jo ensi kesälle kukkivaa, niin laita lisäksi jokin yksivuotinen seos esim. Unikkoniitty.Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Niityn perustaminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kuinka eroon mesiangervosta?
Pihastamme osa on hyvin kosteaa (keväisin lähes veden alla olevaa) joen rantaniittyä. Niityn yksi osa on aivan kauttaaltaan täynnä mesiangervoa....