Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 8.4.2019 18:25

Kysymys: Paahteisen talon päätyyn sopivat kasvit

Pihasuunnittelu

Meillä luonnonvalkoisen tiilitalon pääty on suoraan etelään ja rinteen nousu noin 1,30 m korkeimmalta kohdalta. Toisella puolella on yleinen katu. Alueen koko on noin 40-50 m2. Millä kasveilla/kasvilla sen voisi istuttaa, jotta se olisi kaunis ja huolitellun oloinen?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Alue on iso ja näkyvällä paikalla - lisäksi kasvuolosuhteet ovat siinä haasteelliset. Tämän vuoksi suosittelemme ottamaan yhteyttä alueeltanne löytyvään pihasuunnittelijaan ja tilaamaan häneltä istutussuunnitelma ko. alueelle. Ammattilainen osaa valita tähän kohtaan juuri oikeat kasvit, jotta saataisiin helppohoitoinen ja näyttävä lopputulos.

Näin pikaisesti tarkasteltuna alueelle voisi toteuttaa hyvin monimuotoisen ja kauniin ryhmän. Siihen sopisi pari kookkaammaksi/korkeammaksi kasvavaa puuta ja niiden juurelle matalampaa, kaunista, mattomaista, värikkäämpää pintaa muodostavaa koristepensasta. Esimerkiksi pensasangervot sopisivat tällaiseen paikkaan ryhmänä ns. maanpeitekasvustoksi - ja puiksi vaikka 2 kapeakasvuista havupuuta/pylväshaapaa tai -pihlajaa (myös vuorimännyt sopivat tällaisiin paikkoihin). Oikeaan reunaan voisi myös ajatella tehtäväksi pyöreää muotoa toistavan, paahdetta kestävän perennaryhmän.

Kasveihin voitte tutustua tarkemmin vaikka Puutarha.netin Kasvikortistossa. Laittakaa hakuvalinnoiksi menestymisvyöhykkeenne ja aurinkoisen kasvupaikan. Lisäksi voitte valita hakukriteereiksi tietyn kasviryhmän (puut/pensaat/perennat) tai tietyn korkuiset kasvit (esimerkiksi < 1m pensaat). Joka tapauksessa suosittelemme paikan erityispiirteiden takia hyödyntämään ammattilaisen apua; sillä saa varmimmin halutunlaisen ja aikaa kestävän sekä näyttävän istutusryhmän.

Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Paahteisen talon päätyyn sopivat kasvit":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*