Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 13.7.2015 21:8

Kysymys: Amurinkorkkipuu

Puutarhan hoitotyöt

Milloin voi leikata Amurinkorkkipuuta ? Puu on noin 5 metriä korkea ja alhaalta asti haaroittunut. Oksat ovat nyt noin sormen paksuisia. Kun luin, miten suureksi puu voi tulla, niin totesin, että puu tulee valloittamaan leveyssuunnassa liian ison alueen. Siksi haluaisin leikata ainakin alempia oksia pois ennen kuin ne paksuuntuvat.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kauniilla amurinkorkkipuulla (P.sachalinense, P. amurense var. sachalinense) on tosiaan leveä kasvutapa. Meillä se jää yleensä reilusti alle 15 m korkuiseksi (6-12 m), mutta leveyttä sille voi tosiaan tulla korkeuttaan enenmmän - mikäli kasvupaikka on hyvä. Korkkipuut ovat vaateliaita niin kasvupaikan viljavuuden kuin valoisuudenkin suhteen; ne vaativat ravinteikasta, läpäisevää, hikevää maata sekä runsaasti valoa koko elämänsä ajan. Korkkipuun kasvunopeus on vaihdellut suuresti ja eri alkuperät (tai rodut) saattavat olla kasvunopeuden suhteen erilaisia. Se on taimena hyvin nopeakasvuinen ja arka paleltumaan. Vanhemmiten se muuttuu kestävämmäksi.

Amurinkorkkipuuta voi leikata kuten muitakin puita; lepotilassa myöhään syksyllä tai kevättalvella helmi-/maaliskuulla. Mitä pienempi leikkauspinta syntyy, niin sitä nopeammin se paranee. Kasvupaikka vaikuttaa myös puun kasvutapaan; jos ympärillä ei ole tilaa niin kasvu on ylöspäin.Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Amurinkorkkipuu":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: