Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 25.5.2023 17:38

Kysymys: Juolavehnän hävitys

Puutarhan hoitotyöt

Hei! Mulla on noin 5 neliön alue jossa ei kasva muuta kun juolavehnää. Paikka on muuten mielestäni hapan eli siinä kasvaa muuten vähän varpua ja mielestäni on sellaista happaman oloista.

Haluaisin siihen joskus tehdä ns happamilla kasville kukkamaan ja voisin  jopa koittaa siihen varpuja metsästä.

mutta juolavehnää täynnä! Aloitin äsken urakan ja kaivoin lapiolla 2 kottikärrykuormaa juolavehnätupaksia pois.

olen heiveröinen nainen ja tuntuu liian työläältä..Onko se mahdollista jos katan alueen nyt koko kesäksi esim mustalla mansikkamuovilla ja annan olla syksyyn asti.

tappaako tämä myös juurakot?

Mitä sen jälkeen pitää tehdä? Onko juurakot silloin helpommin kaivettavissa ylös?

Olisko vielä hyvä käsitellä ennen tai jälkeen roundupillla?Koska mahdollisesti voisi tehdä siihen kukka/kasvipaikan?Kiitos tuhannesti!
Nokia, 
Kysymyksiä: 11 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei
Juolavehnää ja muitakin monivuotisten rikkakasvien juurakoita voi näivettää kuvailemaasi tapaan peittämällä kasvusto vähintään koko kasvukauden  ajaksi. Juolavehnän juurakko saattaa tarvita parin kasvukauden pituisen peittämisen.

Pimentävän peiton alla rikkakasvit eivät pääse kasvattamaan maanpäällisiä osia ja yhteyttämään, joten ne alkavat taantua. Kun peite kevääällä poistetaan, kannattaa vielä kitkeä maasta mahdolliset elossa olevat juuret pois. Ne kitketään mahdollisimman kokonaisina, sillä juolavehnä alkaa kasvaa juurenpätkistäkin.

Roundup vaikuttaa lehtien kautta, joten kasvuston on oltava hyvässä kasvussa jos sitä käytetään. Paras aika on alkukesällä. Kun kasvu tasaantuu kesän mittaan, vaikutus on heikompaa. Jo kitkettyä aluetta ei kannata lehtivaikutteisella myrkyllä käsitellä.

T. Muhevaisen vastaustiimi

krookus
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Juolavehnän hävitys":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: