Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 30.4.2012 23:25

Kysymys: Kananmunankuoret kukille?

Puutarhan hoitotyöt

Haluaisin käyttää lannoituksessa murskattuja kananmunankuoria ulkokukille. Onko niistä mitään hyötyä tai haittaa? Minulla ei ole kompostia.

nimim.: mummukka

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Munankuori koostuu kalsiumista, magnesiumista ja fosforista - mummukka on hyvä vaan ja levittää murskatut kuoret kukilleen. Lisäravinteita ne vain tuovat, vaikka määrä ei olekaan mitään suurta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Kananmunankuoret kukille?":
Jäsenen RumaAnkkis antama (5.5.2012 8:9) kommentti

Kuoret kannattaa kuivattaa ennen murskaamista (puuhellan nurkka/uuni loistava tähän käyttöön), niin saa helpommin hienoksi ja irtonaiseksi. Munankuorimurske näkyy maan pinnalla aika pitkään, joten kannattaa hienontaa hyvin. Kompostissa ei hajoa itsestään, mutta itse poimin valmiista kompostista munankuorenpuolikkaat ja murskaan hanskaisin käsin.


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sinipunavaula amppeliin? Ja muurahaisongelmasta
Olen tänä keväänä istuttanut sinipunavaulan siemeniä ensimmäistä kertaa. Koskaen ole koskaan nähnyt tätä kukkaan &q...
Huonekasvien kasvilamput ??
                                               HEI...