Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 29.3.2019 10:24

Kysymys: Kannon poistaminen pihalta

Puutarhan hoitotyöt

Kaadoimme keskeltä hyvin pientä rivitalopihaamme n. 8- vuotiaan kirsikkapuun, jonka rungon halkaisija oli n. 10cm. Puusta jäi kanto, jonka haluaisimme saada pihaltamme pois ja nurmen tilalle. Kannon pois kaivaminen voi olla sangen hankalaa ja rikkoo pihamme pienen nurmialueen todennäköisesti kokonaan. Olen kuullut jostain aineesta, jota voi laittaa kannolle ja joka "tuhoaa" kannon lopulta pois. Kirsikkapuun vieressä kasvaa hyvin lähellä (etäisyys kantoon max. 80 cm) omenapuu, jota en haluaisi tuhota. Kysymys kuuluu: millä kannon saisi helpoiten pois ja onko tuollaista kannonpoistoainetta olemassa ja jos on, onko siitä vaaraa vieressä kasvavalle omenapuulle? Vai olisiko vaan parasta yrittää kaivaa tuo kanto pois?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Rungon halkaisija on sen verran pieni, että neuvoisimme kaivamaan juurakkoa pois ja tasaamaan kohdan uudella mullalla (+ nurmikonsiemeniä). Tämä saattaa kyllä johtaa siihen, että juuristosta nousee vielä juurivesoja, joita joutuu ruohonleikkurilla kenties useammankin kasvukauden ajan ajamaan matalaksi. Varsinaisesta kannonpoistoaineesta meillä ei ole tietoa, mutta esimerkiksi hieman kyseenalaista julkisuutta saanutta rikkaruohomyrkkyä RoundUpia tuoreeseen kantopintaan laittamalla voidaan tehostaa ja nopeuttaa juurakon lahoamista. Tästä ei ole haittaa läheiselle omenapuulle.

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Kannon poistaminen pihalta":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*