Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 8.6.2015 12:44

Kysymys: Karhunköynnös, Isokierto, Elämänlanka

Puutarhan hoitotyöt

Monta nimeä tällä kauniilla valkokukkaisella viheliäisen sitkeästi leviävällä, muun kasvillisuuden tappavalla köynnöskasvilla. Olen nyt 4 vuotta suurella vaivalla kitkenyt sitä pihasta, mutta turhaan. Mikä myrkky tepsii karhunköynnökseen, Isokiertoon eli Elämänlankaan?
Kaarina, Suomi
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Taistelu elämänlankaa vastaan on todellakin haasteellista, sillä ne lähtevät melko pienistäkin juurenkappa...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Karhunköynnös, Isokierto, Elämänlanka":
Jäsenen J4289561722 antama (9.6.2015 9:6) kommentti

Kiitos vastauksesta.Tiedoksenne Roundupin/Transmeren vastaus vinkit: Roundup –tuotteet tehoavat parhaiten ennen kukintaan (karhunköynnös kukkii yleensä heinä- elokuussa). Ruiskuta kasvi Roundup -tuotteella kun se on vihreä ja kasvuvaiheessa niin onnistut parhaiten. Mikä tahansa Roundup –tuotteista (Quick, Garden tiiviste, Piha sekä geeli tehoavat karhunköynnökseen.

Kannattaakin pohtia tuotetta ostaessa minkälaisesta torjunta pinta-alasta on kysymys. Oheisen linkin kautta näet tuotteiden riittoisuudet: http://www.roundup.fi/tuotteet/oikea-tuote-oikeaan-paikkaan/ (laatikko keltaisella pohjalla).  

Sivustolta näet myös tuotteiden vaikutusajat ja arviot siitä, kuinka nopeasti kasvi kuihtuu sekä muuta hyödyllistä lisätietoa.Roundup tehoaa lehtivihreän kautta, eikä valitse kohteitaan. Tämä tarkoittaa sitä, että pienikin määrä roiskunutta Roundupia riittää hävittämään myös kasvin, jonka halusit pitää. Hyvänä niksinä on suojata säilytettävät kasvit ennen ruiskutusta harsolla, peitteellä tai pahvinpalalla. Täsmätorjuntaan sopii Roundup Geeli tai liuokseen kastettu pensseli, jolla sivellään kasvin lehdet. Näitä vaihtoehtoja kannattaa käyttää, mikäKommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

elämänlanka ja tuoksuvatukka
1. elämänlanka. Lähteekö se varrenpaloista kasvamaan. Yritän hävittää sitä ja olen varoiksi vienyt varretkin roskiin p&#...