Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 1.9.2015 0:15

Kysymys: Karviaispuskan lehdettömyys

Puutarhan hoitotyöt

1. Olen huomannut että takapihallani olevasta karviaispuskasta on syöty lehdet mut marjat sekä jotkut lehdet on jäänyt puskaan. Kuka tämän on tehnyt ja miten sen voi torjua? Milloin se torjuminen tehdään?

Tässä on kuva karviaispuskastani: http://prntscr.com/8b4wbe

2. Takapihallani kasvaa reunoissa rikkaruhoja. Olen kitkeny niitä mutta ne kasvaa uudestaan takaisin, mikä neuvoksi? Olen miettinyt että pitäisikö ostaa kaupasta sitä torjunta-ainetta joka kitkee puolestani?
Lahti, Suomi
Puutarhuri
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kuvalinkkiä emme saaneet toimimaan, mutta päättelit että lehdet on syöty. Tämä saa epäilemään karviaispistiäistä, jotka saattavat kaluta karviaisen jopa lehdettömäksi. Luulisi kuitenkin että olisit havainnut näitä vihreitä, usein mustapilkkuisia 15-17 mm pitkiä toukkia pensaassasi?

Toukat koteloituvat ja pudottautuvat maahan talvehtimaan, joten hyvä torjuntakeino on kääntää maa syksy...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Karviaispuskan lehdettömyys":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: