Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 1.7.2014 21:16

Kysymys: Kielon hävitys

Puutarhan hoitotyötHei!
Voisitteko auttaa kielon hävityksestä kukkapenkissä.?
KIelo on vallannut juurineen kukkapenkin ja tukahduttanu Japaninkvittenin ja Mahonian.
Täytyykö koko penkki vaihtaa multineen ja juurimattoineen ,vai saako sen pois muilla konsteilla?
Voiko käyttää Mahonian taimia ja japaninkvittenin taimia uuteen penkkiin vai onko ne kokonaan menetetty? Olisin kiitollinen tiedosta.
Terveisin Ritva Idman

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Ikävää, että kaunis kielo jyrää kukkapenkkisi muita kasveja. Kielo leviää niin siemenistä kuin juurakostaan, joten sen kanssa on tosiaan toimittava joko/tai -periaatteella. Vaihtoehtoina tosiaan on koko penkin uusiminen (mahonia ja kvitteni kestävät kyllä, jos niissä vielä henki pihisee). Kukkapenkistä tulisi kuitenkin saada kaikki kielonjuurakko poistettua.

Toinen vaihtoehto on käsitellä kielokasvusto RoundUpilla. Se tuhoaa niin vihreät osat, kuin juuretkin, joten maahan ei jää enää lisää lehteä tuppaavaa juuristoa. Muista kuitenkin, että aine tappaa kaiken vihreän, mihin osuu; eli "kättele" kielonlehdet yksitellen - tai siirrä/suojaa säästettävät kasvit.

Mainitset juurimaton. Onko kukkapenkki rajattu myös sivuiltaan? Jos ei, niin lähellä kasvavat kielot saattavat taas pian kasvattaa juurakkoaan kukkapenkkiin...Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Kielon hävitys":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: