Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 19.10.2016 12:3

Kysymys: Kylmänarkojen pikkupuiden talvehtiminen: kylmä valoisa veranta vai pimeä, lämpimämpi hillokellari?

Puutarhan hoitotyöt

Kumpi on parempi paikka talvettaa ruukussa kasvavat Hakuropaju ja Neidonhiuspuu: rintamamiestalon kylmä veranta, jossa on paljon ikkunoita ja lämpötila pysyy plussan puolella tai pienellä pakkasella, mutta laskee kovilla -20 asteen pakkasilla max. -10 pakkasasteeseen, vai ikkunaton, pimeä hillokellari, jossa lämpötila pysyy 5-10 lämpöasteen paikkeilla koko talven.

Kiitos avusta!

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hakuropaju (Salix integra ´Hakuro-nishiki´) saattaa Etelä-Suomessa talvehtia suojaisissa paikoissa ulkonakin, mutta talvetusta sisätiloissa suositellaan. (I-II). Neidonhiuspuu eli ginkgo (Ginkgo biloba) on selvinnyt talvista aivan eteläisimmässä Suomessa, I -vyöhykkeellä, mutta varmimmin se talvehtii viileässä, valoisassa varastossa. Sen voi myös kaivaa maahan...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Kylmänarkojen pikkupuiden talvehtiminen: kylmä valoisa veranta vai pimeä, lämpimämpi hillokellari?":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Miten talvetan ruukkuruusut?
Minulla on muutama isoon ruukkuun istutettu jaloruusu. Miten saan ne parhaiten säilymään talven yli? Kellaria eikä kasvihuonetta minulla ei ole kä...