Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 29.5.2016 4:2

Kysymys: Lamohietakirsikan nuorennus

Puutarhan hoitotyöt

Meillä on kallion reunalla ohuehkossa maakerroksessa 20-vuotiaat lamohietakirsikat. Valitettavasti vuosien myötä maanpeittävyys on kärsinyt ja nyt kasvit ovat laajoja lonkeroviuhkoja joissa on vehreyttä vain kärjissä. Miten ne voisi nuorentaa niin että haaroisivat ja tekisivät lehtiä vanhojenkin oksien kohdalle? Emme haluaisi hävittää komearunkoisia lamokirsikoita kokonaan.
Espoo, 
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lamohietakirsikkaa leikataan harvoin ja silloinkin lähinnä harventamalla vanhimpia oksia. Pitkiksi venahtaneita versoja voi myös tarvittaessa lyhentää. Kuivuneita versoja voi poistaa varhain keväällä ennen kasvuunlähtöä, mutta keväisen kumivuodon takia paras leikkausajankohta on heinä-elokuussa.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Lamohietakirsikan nuorennus":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kasvien leikkausaika
Hei,milloin voi leikata lamohietakirsikan ja tuivion. Molemmat ovat kasvaneet liian suuriksi. Miten olisi parasta leikata?Ansku...