Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 13.4.2015 10:55

Kysymys: Nokkonen ja paju pois

Puutarhan hoitotyöt

Kaupungin vuokramaalla on yksi viljelypalsta ollut yli kymmenen vuotta viljelemättä. Viime kesänä siinä kasvoi parimetrinen paju, muuten se oli aivan täynnä nokkosta, maassa näytti olevan sammalta. Onko tällaisen maan viljelykuntoon saamisesta mitään toivoa? Millä keinoin toimia?
Tämä palsta olisi auringon ja tuulensuojan kannalta ihanteellisella paikalla, mutta sen nykyinen kunto kauhistuttaa... Luin että nokkonen kasvaa jopa yhden sentin juuripalasta, saisiko sitä siis ikinä häviämään lopullisesti?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Nokkonen kertoo ravinteikkaasta ja hyvästä maanlaadusta - ja pajukin kosteahkosta maasta - joten kyllä tälle paikalle kannattaisi viljelypalstan kunnostaa. Nokkonen ei pidä maan muokkaamisesta, joten säännöl...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Nokkonen ja paju pois":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Multakasat nurmikolla
Hei,Nurmikossamme on laajahko alue, jossa nurmikko ei kasva hyvin ja maassa on pieniä multapahkuroita. Aiemmin pihalla oli muutamia isoja multakasoja, jotka oli ilmi...