Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 5.10.2021 13:16

Kysymys: Pajujen hävitys ja karsinta sekä pihlajan karsinta ja leikkaus

Puutarhan hoitotyöt

Hei! Ostin talon maalta. Siinä on metsikköä vieressä ja pajuja on myös levinnyt siihen paljon talon viereisiin alueihin.Yritin eilen niitä vähän katkoa maasta puutarhasaksilla, kunnes luin että olisi hyvä että vasta keväällä noin maaliskuussa

leikkaisi oksat pois alhaalta ja antaisi versoa niistä uusia versoja ja kun nämä virheitä, käsittelisi Roundupilla?Onko tämä hyvä taktiikka?Voinko nyt syksyllä edes niitä pieni vesoja joita kasvaa siellä täällä katkoa puutarhasaksilla tai sahalla?

Vai onko vaan huono juttu?Samaa kysyn pihlajasta niitäkin siellä on paljon. Pieniä ja keskikokoisia. Voiko niistä jo syksyllä leikata oksia maata myöten mistä haluaa vai onko syksy huono ajankohta?Kiitos tuhannesti jos viitsitte vastata. 

 
Nokia, 
Kysymyksiä: 5 kpl
Jäsenen Tumpeloinen antama (6.10.2021 10:4) kommentti

Kiitoksia oikein kovasti!
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Pajuja voitte leikata myös näin syksyllä. Ne lähtevät yleensä hyvin leikkauksen jälkeen kasvuun keväällä. Voitte ruiskuttaa ne halutessanne keväällä Roundupilla, kunhan versot ovat ensin lähteneet hyvään kasvuun. Leikkaisin kasvit mahdollisimman matalaksi näin syksyllä, jotta ruiskutuksen jälkeen keväällä ei jää pitkiä tappeja maahan.
Voitte leikata ja karsia myös pihlajia vielä näin syksyllä. Pihlajat voi leikata maata myöten pois. Niille voi tehdä keväällä samanlaisen käsittelyn Roundupilla kuin pajuillekin.
 


Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Pajujen hävitys ja karsinta sekä pihlajan karsinta ja leikkaus":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Nostetaanko pihlajaa?
Istutin viime syksynä pihlajan autopihalle aidan viereen, johon tehtiin kapea (leveys 50-60 cm, pituus 3-4 m) istutusallas kyllästetystä puusta. Sitten lop...