Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 23.5.2022 17:28

Kysymys: Palmusara

Puutarhan hoitotyöt

Hei!

Onkohan kaikki toivo menetetty palmusaran kohdalla? Ei vielä yhtään viherrä, enkä osaa juurista päätellä ovatko vielä hengissä. Tarkoitus oli jakaa tänä keväänä. Viime talvena talvehtivat hyvin tuossa laatikossa.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Heinien vointi näyttää tosiaan harmillisen heikolta. Laatikossa talvehtiminen on aina epävarmaa, sillä kylmä tulee juuristoon sekä sivuilta että pohjasta. Kannattaa kastella multa kunnolla, jos sitä ei ole jo tehty, sillä mahdollinen kuivuus entisestään haittaa kasvin heräämistä. Kuvasta ei valitettavasti voi päätellä, onko hentoja kasvun alkuja tulossa pehkon sisällä. Jos mitään ei lähiaikoina näy, kannattaa vaihtaa heinät uusiin.

Yleisellä tasolla kokemuksemme mukaan astioissa talvehtivat kasvit eivät läheskään aina kärsi pakkasesta, vaan kuivuudesta. Syksyllä multa on pintakosteaa, mutta juuria täynnä olevan ruukun multa ei kykene varastoimaan kosteutta tai kastelua ei jatketa riittävän pitkälle syksyyn. Pinnalta tunnusteltaessa multa tuntuu kostealta, mutta juurten syvyydellä saattaa ollakin suuri kuivuus. Ja talven tullen kuivuus jatkuu. Keväällä, kun astioiden multa sulaa paljon ennen maassa olevaa routaa, ei aina huomata aloittaa kastelua riittävän ajoissa. 

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Palmusara":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: