Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 1.7.2013 9:37

Kysymys: Porkkanat ja porkkanakärpänen

Puutarhan hoitotyöt

Olen pitänyt porkkanamaan ja sipulimaan päällä harsoa koko alkukesän. Pitääkö tätä harsoa pitää koko kesän ettei kärpänen pääse tekemään tuhojaan?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Harson käyttö on melko hankalaa, kun kasvu on täydessä vauhdissa. Tärkeintä on pitää sitä porkkanapenkin suojana porkkanakärpäsen lennon huippuaikana, kesäkuun loppupuolella, jolloin estetään niiden muninta kasvien tyvelle. Harsokaan ei tosin estä kasvualustassa talvehtineiden yksilöiden lentoa ja munimista - ne tulee torjua kemiallisesti, mikäli tarvetta on.

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Porkkanat ja porkkanakärpänen":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mikä vaivaa porkkanoita?
Mikä porkkanoita vaivaa, kun kaikista porkkanoista kasvavat tämän näköisiä? Porkkanat haaroittuvat ja juurissa on ny...
Porkkananpenkin harson poistaminen
Koska voi poistaa porkkanapenkistä harson joka on ollut suojelemassa porkkanoita porkkanakärpäsiltä. Olen saanut epämääräistä...
Miksi juurekset ei mulla kasva
Minulla on pieni kasvimaa, jossa olen yrittänyt kasvattaa myös porkkanaa, punajuurta ja sipulia. Kasvimaa on multainen , johon on vuosien varrella sekoi...