Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 10.7.2012 18:9

Kysymys: Riippahernepuu valkoisena?

Puutarhan hoitotyöt

Mistä johtuu, että minun riippahernepuut (2kpl) niin niiden lehdet ovat menneet aivan valkoisen peittoon. Muistuttaa kalkkia tai vastaavaa. Kalkkia en ole mihinkään laittanut, eikä valkoinen lähde pois vaikka puita huuhtelisi vedellä. Puista on myös alkanut lehdet tippua ja paljaat oksat näyttävät syödyiltä tai sairailta niitä on vaikea kuvailla. Puiden alla oleva nurmikko on kanssa muuttunut pinnalta valkoiseksi. Laitoin härmän poistajaa, mutta ei siitäkään ole mitään apua ollut.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lämmin ja kostea ilma on saanut tosiaan nurmikkosi ja riippahernepuusi härmän valtaan. Kyseiset puut ovatkin hyvin alttiita tälle sienitaudille. Härmää esiintyy enemmän lämpiminä kesinä. Kuivalla ilmalla härmä-itiöt irtoavat kasvin pinnalta ja lentävät tuulen mu...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Riippahernepuu valkoisena?":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: