Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 16.11.2012 7:54

Kysymys: rusakko syönyt omenapuun rungon kuorta

Puutarhan hoitotyöt

Hei,

Kävipä niin, että rusakko oli käynyt pihallamme maistamassa ainoan suojaamatta jääneen omenapuun rungon kuorta. Kyseessä on kaksi vuotta sitten istutettu omanapuu, joka on lähtenyt mukavasti kasvamaan.
Rusakko oli syönyt rungon kuorta noin 50 cm tasolta (alempana myyräsuoja) noin 15 cm pätkältä ja noin puolet rungon ympäryksestä, ei siis kokonaan rungon ympäri. Lisäksi yksi sormen paksuinen oksa oli syöty katki.
Miten tulisi toimia, jotta auttaisin parhaalla mahdollisella tavalla puuta toipumaan tästä vauriosta?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Olet varmastikin jo suojannut puun verkolla riittävän korkealta? Ettei rusakko pääse enempää tuhojaan tekemään talven aikana. Tuhojen korjaamiseksi et voi oikeastaan tehdä muuta. Jos kuoren reunat tai oksanpää on epäsiisti (repaleinen) niin ne voit vielä siistiä; näin puu pystyy korjaamaan itseään ensi kesän aikana mahdollisimman hyvin. Kyllä sen pitäisi tuosta toipua.

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / rusakko syönyt omenapuun rungon kuorta":

Kommentoi:*