Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 16.10.2012 4:32

Kysymys: Vanhojen jaloruusujen elvytys?

Puutarhan hoitotyöt

Muutin keväällä ja ilokseni uuden asunnon pihalla on jaloruusupenkki, jonka tuotoksina kesällä näkyi muutamia pitkissä varsissa esiintyneitä ja yksinkertaisia kukkia - villiintyneitäkö? En yhtään tiedä, mitä lajikkeita siinä on ja milloin ruusuja on viimeksi hoidettu. Keväällä leikkasin pois vain kuivuneet/kuolleet varret. Voiko ruusuja enää pelastaa ja jos, mitä pitäisi tehdä?
Kanta-Häme, Suomi
Oloneuvoksetar
Puutarha, lapsenlapset, lukeminen
Kysymyksiä: 5 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kuulostaa siltä, että jaloruusuistasi on kasvua lähtenyt lähinnä jalonnuskohdan alapuolelta, eli kukintaa on ollut vain villiversoista (juurakosta, johon jaloruusu on ollut vartettuna). Normaalistihan villiversot poistetaan ja kasvuvoima annetaan jaloruusun käyttöön. Nyt on kuitenkin tainnut käydä niin että itse jaloruusut ovat jossain vaiheessa kuolleet (paleltuvat herkästi etenkin matalaan istutettuina). Voit nyt toimia joko niin, että hävität koko ruusupenkin - tai katsoa millaista villiruusua saat kasvatettua. Voit ensi keväänä hieman lyhentää pitkiä versoja haaroittumisen edistämiseksi. Ties vaikka saisit jonkin yksinkertaisen kauniin ja kestävän ruusupensaan aran jaloruusupenkin tilalle!

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Vanhojen jaloruusujen elvytys?":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: