Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue
pvm: 13.1.2020 0:23

Kysymys: Äänestyskäyttäytyminen yhtiökokouksessa

Rakennusoikeudelliset kysymykset

1) Kun asoy:n yhtiökokouksessa käsiteltävässä tapauksessa puheenjohtajan ilmoituksen mukaan saavat vain läsnä olevat osakkaat äänestää, niin voivatko valtakirjan saaneet osakkaat eli valtuutetut lisäksi myös valtakirjan antajan eli valtuuttajan puolesta äänestää?

2) Kun asoy:ssä halutaan muuttaa/rajoittaa huoneistojen parvekkeiden käyttöä tiettyyn tarkoitukseen, niin voiko huoneistojen vuokralaiset vaikuttaa siihen päätökseen ilmoittamalla siitä isännöitsijälle kirjallisesti?

3) Voiko vuokralainen vaikuttaa taloyhtiön huoneistojen parvekkeiden käyttösääntöihin, kun vuokranantaja eli huoneiston osakkeenomistaja voi kieltää esim. koiran pidon huoneistossaan?

4) Jos saman huoneiston osakkeiden omistajia on useampi kuin yksi, niin onko huoneiston kaikilla osakkeenomistajalla yksi ääni tai vaihtoehtoisesti huoneiston jyvitetty määrä ääniä?
 


 Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: