Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue
pvm: 14.5.2019 9:5

Kysymys: Alkuperäiset istutukset osakkaan hallintarajan sisällä

Rakennusoikeudelliset kysymykset

As.oy:mme on perustettu vuonna 2011 ja siihen kuuluu 24 asuntoa. Jo rakentamisvaiheessa yhtiön tontille on istutettu puita ja pensaita. Osa alkuperäisistä istutuksista on tehty yhteisille alueille, osa istutuksista on tehty osakkaan hallinta-alueen sisälle. Nyt kun aikaa on kulunut, niin varsinkin pensaiden osalta on herännyt kysymyksiä niiden hoitoleikkauksesta. Samoin puut ovat kasvaneet niin, että niitä haluttaisiin hoitoleikata tai jopa kaataa.Kenen vastuulla on osakkaan hallinta-alueen sisällä olevien alkuperäisten (=yhtiön maksamien) istutusten hoito ja kuka maksaa kustannukset? Osakas vai yhtiö?Voiko osakas vapaasti leikata pensaat matalaksi ja kaataa puut hallinta-alueellaan, vaikka pihan yleisilme muuttuu silloin huomattavasti?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Alkuperäiset istutukset osakkaan hallintarajan sisällä":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: