Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue
pvm: 8.10.2019 10:51

Kysymys: asoy tasa-arvo osakkaiden välillä

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Asoy:n krs.talossa on kellarikomeroita joita ei riitä kaikille osakkaille ja olemassa olevat kellarin haltijat merkitään asoy kirjoihin pysyvinä haltijoina, mielestäni tasaarvo ei toteudu ja lisäksi niiden joilla kellarit on, on myös vaikutus asuntoa myydessä, joka myös aiheuttaa eriarvoisuutta. Mikä neuvoksi ?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei,
 
yhtiöjärjestyksellä voidaan poiketa osakkeiden yhtäläisistä oikeudesta. En ole varma tarkoitatko asoy:n kirjoilla yhtiöjärjestystä.

Yhdenvertaisuusperiaatteen rikkominen edellyttää sitä, että osakkaalle annetaan taloudellista etua yhtiön tai jonkin toisen osakkaan kustannuksella. Yhdenvertaisuusperiaatteesta voidaan myös poiketa sen osakkaan suostumuksella, jonka kustannuksella epäoikeutettua etua annetaan. Tarvitsen lisätietoja tapauksesta tarkemman neuvonannon antamiseksi. Voit soittaa minulle numeroon 050 449 1046.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / asoy tasa-arvo osakkaiden välillä":
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi
Lakimies

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: