Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 18.5.2020 0:9

Kysymys: Erityis tarkastus

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Voiko yhtiökokouskutsussa olla niin, että "hallitus esittää erityisen tarkastuksen  teettämistä...." jostain yksilöidystä asiasta, jos kerran osakkeenomistajan pitää hakea erityistä tarkastusta? Eli eikö yhtiökokouskutsussa pitäisi olla yksilöity henkilö joka hakee? Eihän hallitus voi sitä tehdä? Mitä tarkoittaa että osakkeenomistaja voi hakea erityis tarkastusta "hallinnosta ja kirjanpidosta tietyltä päättyneeltä ajanjaksolta taikka tietyistä toimenpiteistä tai seikoista", onko tietyltä ajanjaksolta esim edellinen tilikausi (josta ei vielä ole vastuuvapautta myönnetty) vai voiko sitä hakea jostain aiemmasta tilikaudesta vaikka vastuuvapaus on myönnetty hallitukselle ja isännöitsijälle (jos näitä kohtaan tuo eritysitarkastus suunnataan). 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Asunto-osakeyhtiölaki määrittelee suoraan vain osakkeenomistajan oikeuden. Aluehallintovirasto ilmoittaa sivuillaan, että  asunto-osakeyhtiön osakkeenomistaja tai osuuskunnan tai asumisoikeusyhdistyksen jäsen voi hakea aluehallintovirastolta (AVI) erityisen tarkastuksen toimittamista yhteisön hallinnosta ja kirjanpidosta. Hakemus tehdään sille virastolle, jonka toimialueella asunto-osakeyhtiön kotipaikka on.

Hakijan on määriteltävä, mihin se haluaa tarkastuksessa kiinnitettävän huomiota. Tarkastus voidaan tehd&au...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Erityis tarkastus":
Markus Talvio
, Suomi
OTM, Toimitusjohtaja

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: