Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 9.5.2022 22:31

Kysymys: Kumpi osallistuu yhtiökokoukseen, vanha vai uusi omistaja

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Yhtiökokous on taloyhtiössämme käsillä. Asunnon nykyinen haltija ja tuleva ovat tehneet kaupat asunnosta, jotta lunastusaika lähtee käyntiin. Omistusoikeus on siis siirtynyt uudelle omistajalle, joka kuitenkin on kaupantekohetkellä pantannut osakekirjan takaisin asunnon nykyiselle haltijalle, koska maksua ei ole suoritettu. Vain n. 5% suuruisen käsirahan on ostaja suorittanut välitysliikkeen tilille. Myyjä ei ole vielä saanut euroakaan asunnosta ja asuu siinä vielä yli kuukauden. Lunastusaika on puolessa välissä yhtiökokouksen hetkellä, joten tulevaa omistajaa ei varmuudella vielä voi tietää.

Kuka edustaa asunnon osakkeita kokouksessa laillisesti ja voi esim. käyttää äänestysoikeutta?
Kysyjä
Kysymyksiä: 1 kpl


Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vanhan sitruspuun hoito
Muutin juuri Espanjaan ja pihassani kasvaa vanha (ehkä 30v) iso sitruunapuu jossa tälläkin hetkellä raakileita mutta myös melko kypsiä mutta...