Vastauspalvelu suljetty toistaiseksi!
Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue
pvm: 22.2.2021 14:50

Kysymys: Kylpyhuoneen laatat irtoavat, kuka maksaa korjaukset

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kyseessä vuonna 1983 rakennettu rivitalo. Kylpyhuone luultavasti korjattu joskus ennen vuotta 2000, jolloin laatoitttu seinät ja asennettu sähköinen lattialämmitys/laatoitettu lattia. Tästä ei mitään dokumentteja ja tehty entisen omistajan toimesta. Nyt laatat irtovat seinästä ja isännöitsijän teettämän mittauksen mukaan kosteutta ei ole, mutta kosteussulku puuttuu. Pitääkö korjata tämän hetken vaatimusten mukaiseksi vai vain korjata irtoavat laatat. Kuka maksaa esim. kosteussulun lisäämisen, kuuluuko taloyhtiön korvausvastuuseen? Entä kylpyhuoneen korjaus vastaamaan nykyaikaisia vaatimuksia, kuuluko taloyhtiölle? Mikä kuuluu asunnon haltijan vastuulle ja mikä taloyhtiön?


Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mikä kasvi ja tuholainen
Hei,Olen aina heitellyt eri hedelmien siemeniä kukkapurkkiin ja hämmästyksekseni eräänä päivänä löysin uuden hienon taim...