Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 9.7.2018 10:37

Kysymys: Oikeus asua senioritalossa

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Muutin vuonna 2012 vasta valmistuneeseen senioritaloon, joka muutoin on tavallinen kerrostalo, mutta  meillä on esim. kerhohuone, esteetön kulku ilman kynnyksiä, tilavat hissit jne. Osakkeen ostamisen ehtona oli, että  ostajan oli oltava vähintään 55 vuotias, pariskunnan osalta ainakin toisen oli täytettävä tämä ehto. Sijoittajan oli myös asuntoa vuokratessaan valittava vuokralainen, joka täytti tämän ehdon. Haluaisin tietää, säilyykö tämä ehto myös jatkossa, vai voiko esim. kuolinpesä myydä tai vuokrata osakkeen minkä ikäiselle ostajalle tahansa. Yhtiöjärjestyksessä asiaa ei mainita lainkaan.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mikäli tällainen ehto halutaan taloyhtiössä säilyttää tulisi siitä olla sovittuna jossakin. Useimmiten tästä on yhtiöjärjestyksessä maininta, mikäli asunto-osakeyhtiö on tarkoitettu ja rakennettu tiettyihin erityistarpeisiin. Jos tällaisesta ei ole mainintaa ei myyntiä ole rajoitettu. Toki yhtiöjärjestystä voidaan jälkeenpäin muuttaa vastaamaan tarkoitusta yhtiökokouksen päätöksellä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Oikeus asua senioritalossa":
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
Lakimies
Jäsenen PetteP antama (12.7.2018 9:7) kommentti

Jos tuollaista asumista ja asunnon hallintaa rajoittavaa asukkaan ikää koskevaa ehtoa ei ole yhtiöjärjestyksessä ja se halutaan lisätä, niin eikös se vaadi kaikkien osakkaiden suostumuksen. Eli enemmistöpäätös ei riitä.Voiko se olla käytännössä jotenkin sitovasti sovittuna jotenkin muuten kuin yhtiöjärjestyksessä? Esimerkiksi miten?
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: