Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue
pvm: 25.3.2020 2:16

Kysymys: Osakkaan vastuu 14v vanhasta rakennusvirheestä

Rakennusoikeudelliset kysymykset

14v vanhassa rivitaloyhtiössämme on yhdessä asunnossa sisäilmaongelma. Kahdessa makuuhuoneessa on alkuperäisen, betoniin liimatun muovimaton päälle asennettu jonkun edellisen osakkaan toimesta laminaatti. Nyt laminaatit ja muovimatot on poistettu, sekä muovimaton liimat jyrsitty pois. Asiantuntijan mukaan muovimatto on liimattu aikanaan märän betonin päälle, josta alkaneen reaktion takia hajua on nyt myös betonissa. Lattiabetoni on kuulemma syytä kapseloida ja tiivistää seiniä vasten. Tilanteesta ja keinoista ei ole erimielisyyttä, mutta maksajasta on.

Jos taloyhtiö on vastuussa rakenteista ja osakas pinnoista, niin onko taloyhtiö vastuussa myös pintojen (liima) aiheuttamasta ongelmasta rakenteissa?

Onko tässä mitään merkitystä sillä jos rakennusvirhe on tapahtunut jo taloyhtiön rakennusaikana.

Entä jos reaktio on lähtenyt muovimaton ja laminaatin välissä olleesta askeläänieristeestä?

Jos osakkaalla ei katsota olevan vastuuta rakenteiden vaurioista (haju), niin onko kapselointikerros osa rakennetta ja näin taloyhtiön maksettava?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei,
 
osakas vastaa asunto-osakeyhtiölain mukaan vain huoneiston sisäosista ja huoneistossa olevista altaista. osakas ei lähtökohtaisest...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Osakkaan vastuu 14v vanhasta rakennusvirheestä":
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi
Lakimies

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: