Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue
pvm: 25.11.2019 11:47

Kysymys: Puheenjohtajan määräysvalta

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei

Asuntoni asunto-osayhtiössä asetettiin asumiskieltoon lähes kaksi vuotta sitten terveysviranomaisten toimesta. Sain viime heinäkuussa ympäristöterveydenhuollolta kuulemiskirjeen jossa taloyhtiön hallitus esitti kaupungille asumiskieltopäätöksen purkua. Kyselin pöytäkirjaa päätöksestä (hallituksen esitystä asumiskiellon purusta) hallitukselta ja isännöitsijätoimistosta mutta sitä ei löydy. Pitääkö asiasta löytyä pöytäkirja/maininta pöytäkirjassa vai voiko puheenjohtaja päättää asiasta itse hallituksen nimissä? Asumiskieltoa ei purettu koska ongelma on edelleen korjaamatta.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei,

toimenpiteen perustuessa hallituksen päätökseen, tulisi päätöksen olla myös kirjattuna pöytäkirjassa. On kuitenkin mahdollista, että pöytäkirjaa ei jostain syystä ole tehty, päätöstä ei virheestä johtuen ole kirjattu tai pöytäkirja on hukattu.

Hallituksen puheenjohtaja ei voi yksinään tehdä päätöksiä. Hallituksen päätöksen pätevyyden edellytyksenä on se, että kaikki esteettömät hallituksen jäsenet saavat mahdollisuuden osallistua hallituksen kokoukseen, jossa asiassa päätetään. 

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Puheenjohtajan määräysvalta":
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi
Lakimies

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: