Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue
pvm: 14.8.2019 9:2

Kysymys: Puuttuvat CE-merkinnät

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei,Urakkasopimuksella toteutettuun taloomme on asennettu ulko-ovet, joitsa puuttuu CE-merkinnät.

Valmistaja kotisivuilla on kuitenkin tietoa CE-merkinnöistä, mutta eikö se ole pakollinen olla tuotteessa (ulko-ovissa)?Jos tuotteessa ei ole fyysistä CE-merkintää, miten voidaan olla varmoja että juuri kyseinen (esim. mittatilauksena valmistetut ovet) täyttävät tuotteelle asetetut vaatimukset?

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei,
 
Jos ovi on tehty työmaalla kyseiseen kohteeseen, ei CE-merkintää vaadita. Jos ovi on hankittu muualta, tulee CE-merkintä kuitenkin olla.

Merkinnän tulee olla tuotteessa, tuotepakkauksessa, etiketissä tai tuotteen mukana tulevissa asiakirjoissa. Jos haluatte varmistua CE-merkinnän vaatimusten täyttymisestä, voitte kysyä asiasta ovien valmistajalta ja halutessanne myös verrata valmistajan antamia tietoja CE-merkinnän saamisen vaatimuksiin. Vaatimukset löydät tuotestandardista SFS-EN14351-1 2006+A2-2016.
 
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Puuttuvat CE-merkinnät":
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi
Lakimies
Jäsenen ruosu antama (14.8.2019 20:18) kommentti

Minä kyllä en tähän päivään mennessä ole vielä koskaan nähnyt nykyisillä työmailla ulko-ovia valmistettavan...?

Joskus mäkitupalaisten aikaan ehkä ! Ne voivat siis olla TILAUSTYÖNÄ TEHTYJÄ TIETTYYN KOHTEESEEN, eivät siis sarjatuotanto-ovia ! En usko vielä tällä syönnillä tuota ylläolevaano

 


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: