Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 8.1.2019 20:20

Kysymys: Rakentajan korjausvastuu ja materiaalit

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Ostimme loppuvuodesta paritalo-osakkeen avaimet käteen periaatteella. Muuton jälkeen saimme tiedotteen että asunnon olohuoneen suuret kiinteät ikkunat eivät läpäisseet rakennusvalvontaviranomaisen tarkastusta desibelimääräysten osalta. Tämän seuraksena rakennuttaja vaihdatti ikkunat määräysten mukaisiksi.

Uudet ikkunat ovat teknisesti moitteettomat, mutta kiinteiden ikkunoiden sijasta rakennuttaja vaihdatti ikkunat perinteisiksi avattaviksi ikkunoiksi jotka osaltaan muuttivat olohuoneen yleisilmettä merkittävästi. Ikkunatoimittajalla olisi ollut valikoimassaan rakennusvalvontaviranomaisen vaatimukset täyttävät kiinteät, mutta kalliimmat ikkunat.

Emme saaneet mahdollisuutta vaikuttaa uusien ikkunoiden valintaan ja olemme tyytymättömiä ikkunoiden tuomaan uuteen yleisilmeeseen. Onko tällaisesta tilanteesta olemassa määräyksiä johon viitata reklamaatiossa? Kuulopuheiden mukaan rakentajan velvollisuus on korjausvastuutilanteessa valita materiaalit siten, että ne vastaavat alkuperäistä tai ovat parempia.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kyllä ne ikkunat olisi pitänyt vaihtaa ulkoasultaan vastaaviin kuin mitä ne o...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Rakentajan korjausvastuu ja materiaalit":
Markus Talvio
, Suomi
OTM, Toimitusjohtaja

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Katealue ikivihreille kasveille
Hei,Olemme suunnitelleet uuden omakotitalon etupihalle muutamia ikivihreitä kasveja (esim. pallotuijaa, sinikatajaa tms) katealueelle istutettuna. Nurmialuetta ei si...